Quantcast
Γεωργιάδης: Μπορεί να υπάρξουν τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Μπορεί να υπάρξουν τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες άφησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης” περιοριστικά μέτρα τοπικά θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι αυτά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους ΄όχι τους εμβολιασμένους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων”.

Αποκλείεται το lockdown

Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει lockdown ξεκαθάρισε ότι “Lockdown δεν θα υπάρξει. Όχι γιατί αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται με 35% των συμπολιτών μας ανεμβολίαστους”.

Και ξεκαθάρισε ότι ” ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι γιατί πλέον δεν έχει η κυβέρνηση το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, το τονίζω, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. ‘Αρα αφού αυτοί δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, δεν μπορείς να τους πεις: σε κλείνω σπίτι γιατί κινδυνεύεις να πεθάνεις “.

” Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι οι εμβολιασμένοι κολλάνε. Oι εμβολιασμένοι κολλάνε .Και κολλάνε οι εμβολιασμένοι και
και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλον .Ποιο είναι το πρόβλημα όμως; Ο μεν ο εμβολιασμένος κολλάει, δεν μεταδίδει, δεν πεθαίνει, δεν πάει σε εντατική, δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας, έχει μια μικρή περιπέτεια υγείας του και τελείωσε στην χειρότερη περίπτωση “, πρόσθεσε ωστόσο είπε ότι ανεμβολίαστοι εάν κολλήσουν τον ιό, 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει.

Γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ


Τέλος ρωτήθηκε γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ. ” Στα σούπερ μάρκετ δεν βάλαμε μέτρα γιατί δεν πρέπει να αποκλείσουμε την πρόσβαση και σε εκείνη τη μειοψηφία των συμπολιτών μας που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε rapid test. Γιατί αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας”, απάντησε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.