Quantcast
Bloomberg: Η τελευταία στάση του Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η τελευταία στάση του Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Οι έκτακτες συνομιλίες των μελών της ευρωζώνης για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ διεκόπησαν και πάλι μετά από 15 ώρες καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τα αιτήματα των πιστωτών για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταμείου για την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με την Α. Μέρκελ, τον Φρ. Ολάντ και τον Ντ. Τουσκ ώστε να περιοριστούν οι διαφορές με τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Η κ. Μέρκελ απαιτεί από την Ελλάδα να δεσμευτούν και να διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου από ένα Ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, στις διαπραγματεύσεις είναι ο εικονικός πνιγμός», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όσον αφορά το ταμείο των περιουσιακών στοιχείων, ο Τσίπρας είπε στους ηγέτες της ευρωζώνης πως δεν είχε καμία εντολή να πουλήσει τη μισή χώρα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ΕΕ.

Με την Ελλάδα να τελειώνουν τα χρήματα και οι τράπεζες να παραμένουν κλειστές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, η συγκεκριμένη Σύνοδος Κορυφής εμφανίζεται να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της χώρας να παραμείνει στο ευρώ.

Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός ανέφερε πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην νομισματική ένωση, υπήρξε σε οικονομικό κενό δεδομένου ότι η κυβέρνησή του έχασε μια πληρωμή προς το ΔΝΤ ενώ το δεύτερο πακέτο διάσωσης έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε την ιδέα του Grexit ενώ νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ξέσπασε» στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.