Quantcast
SZ: «Ύπουλη» η δήλωση Μέρκελ - enikonomia.gr
share

SZ: «Ύπουλη» η δήλωση Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε σημερινό της άρθρο επιρρίπτει στην καγκελάριο Μέρκελ ότι κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ και τη στάση που αυτό θα τηρήσει αναφορικά με το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα.

«Την Κυριακή η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε μια ύπουλη πρόταση. Το ΔΝΤ, εξήγησε η καγκελάριος, ήταν στις διαπραγματεύσεις για το τελευταίο πακέτο για την Ελλάδα και γι’ αυτό θα συμμετέχει και στη χρηματοδότηση. “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτά που είπε η κ. Λαγκάρντ θα γίνουν πραγματικότητα”.

Με το πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγεται πολύ ευγενικό, δεν είναι όμως. Η κ. Μέρκελ καλύπτει τα νώτα της για το ενδεχόμενο τελικά να έρθουν τα πράγματα διαφορετικά. Διότι αν αντιστρέψει κανείς τη δήλωση, τότε λέει: εάν το ταμείο δεν δώσει χρήματα, όπως αναμένεται, τότε η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν αρκετά δυνατή για να επιβληθεί. Ή αθέτησε το λόγο της», γράφει ο συντάκτης και εκτιμά ότι η δήλωση της καγκελαρίου στοχεύει περισσότερο στο εσωτερικό της παράταξής της, αφού η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο δανειακό πακέτο είναι κεντρικής σημασίας για τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης.

Το Ταμείο συνεχίζει να θεωρείται από τους βουλευτές ως ο πιο αυστηρός ελεγκτής για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.