Quantcast
Ρέγκλινγκ: Η Αθήνα έχει την ευκαιρία να σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Η Αθήνα έχει την ευκαιρία να σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχουν τέσσερα success stories από τα πέντε προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί» υπογράμμισε σε ομιλία του στην Κύπρο ο επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης της ΕΕ Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ χαρακτήρισε «ιδιαίτερη περίπτωση αυτή της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας έχει τώρα την ευκαιρία να σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν».

Η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα της προόδου την οποία έχει σημειώσει η Ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτιμώντας ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της τον επόμενο χρόνο.

Η Ελλάδα παραμένει ειδική περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να κάνει μια καθαρή ρήξη με το παρελθόν, ανέφερε, μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, οι πρώην χώρες σε πρόγραμμα – Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία – βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Στην Ισπανία η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα φτάσει το 3% αυτόν τον χρόνο, στην Ιρλανδία ίσως και το 6%.

Η Κύπρος οδεύει να γίνει το τέταρτο success story της Ευρωζώνης, υποθέτοντας ότι θα συνεχίσει στον δρόμο των υπεύθυνων πολιτικών, τόνισε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, οι μελλοντικές παρεμβάσεις στην Κύπρο θα πρέπει να εστιάσουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ένα ακόμη πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα, είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.