Quantcast
Reuters: «Πράσινο φως» για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ με την ψήφιση των προαπαιτούμενων - enikonomia.gr
share

Reuters: «Πράσινο φως» για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ με την ψήφιση των προαπαιτούμενων

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει περισσότερες από το ήμισυ των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της ευρωζώνης, προκειμένου να λάβει την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ και θα νομοθετήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα την Τρίτη, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Οι πιστωτές έχουν συνδέσει την καταβολή της δόσης με την υιοθέτηση 13 μεταρρυθμίσεων και η πρόοδος της υιοθέτησης των μεταρρυθμίσεων αυτών αποτέλεσε το θέμα συζήτησης των υφυπουργών οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή.

Στις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς και φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα, τα «κόκκινα» δάνεια και η αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

«Επτά από τις 13 (μεταρρυθμίσεις) έχουν τώρα ολοκληρωθεί», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

«Όλες οι υπόλοιπες και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης. Η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη», συμπλήρωσε.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, οι υφυπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι απαρτίζουν και το ΔΣ του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις στο τέλος της εβδομάδας προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, σημείωσε ο αξιωματούχος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.