Quantcast
Harvard: Πρωτιά Τσίπρα στους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015 - enikonomia.gr
share

Harvard: Πρωτιά Τσίπρα στους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τους δέκα χειρότερους διαπραγματευτές του 2015 ανέλυσε το πανεπιστήμιο του Harvard, στην κορυφή της οποίας δεν είναι άλλος από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Μικροπολιτική με ευεργέτες: Καθώς πλησίαζε τους ευρωπαίους πιστωτές αυτό το καλοκαίρι για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποίησε έναν μαχητικό τόνο που τελικά δεν του βγήκε σε καλό” σημειώνει το Harvard.

“Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που τέθηκε στο τραπέζι, ο Τσίπρας αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες απέρριψαν τη συμφωνία και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του να αναγκαστούν να δεχτούν μια ακόμη χειρότερη συμφωνία που επέβαλε η Ευρώπη. Το μάθημα; Ο συμφιλιωτικός τόνος θα αποδώσει πολύ περισσότερο από ό, τι η μικροπολιτική όταν απευθύνεις τολμηρά αιτήματα” καταλήγει το πανεπιστήμιο.

Ανάμεσα στις χειρότερες διαπραγματεύσεις για το 2015 είναι και οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κούβας για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων και την απόπειρα του John Kerry να καταφέρει συμφωνία πυρηνικών όπλων με το Ιράν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.