Quantcast
Κατσέλη: Πιο διαχειρίσιμο το τρίτο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Κατσέλη: Πιο διαχειρίσιμο το τρίτο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Πιο διαχειρίσιμο πολιτικά και οικονομικά, και με μειωμένο υφεσιακό αντίκτυπο» σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο η Λούκα Κατσέλη σε διάλεξή της στο London School of Economics με θέμα τα διδάγματα από την κρίση.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θεωρεί το νεότερο μνημόνιο φυσιολογικό προϊόν της κρίσης, έναν συμβιβασμό που προβλέπει μειωμένους και ρεαλιστικούς στόχους ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, πρόνοια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δίνει προτεραιότητα στη μεταρρύθμιση της αγοράς προϊόντων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνοδεύεται από συμφωνία επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κα Κατσέλη είπε ότι με βάση τους υπολογισμούς της το χρέος ως έχει μπορεί να είναι βιώσιμο, «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αναδιάρθρωσή του δεν είναι αναγκαία». Ο λόγος, όπως είπε, είναι ότι θα έδινε ένα σήμα εμπιστοσύνης και θα αποτελούσε νεύμα προς τους επενδυτές.

Η πρόεδρος της ΕτΕ εκτίμησε εξάλλου ότι το ασφαλιστικό θα περάσει τελικά παρά τις αντιδράσεις με ορισμένες τροποποιήσεις, ενώ σε ερώτηση του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE(που διοργάνωσε τη διάλεξη μαζί με την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας) Κέβιν Φέδερστοουν για το αν η κυβέρνηση θα είναι μέχρι το καλοκαίρι στην εξουσία, η κα Κατσέλη απάντησε ότι είναι αισιόδοξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.