Quantcast
Ακτοπλοϊκές εταιρείες: Πλαφόν στη διάθεση των εισιτηρίων για τους πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Ακτοπλοϊκές εταιρείες: Πλαφόν στη διάθεση των εισιτηρίων για τους πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Πλαφόν άρχισαν να εφαρμόζουν από σήμερα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες όσον αφορά στη διάθεση των εισιτηρίων για τους πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να ελέγχεται η επιβράδυνση στις προσφυγικές ροές από τα νησιά αλλά συγχρόνως και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του θέματος.

Ειδικότερα, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προέβησαν σε αυτή την ενέργεια μετά την παρότρυνση του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς στόχος είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής των προσφύγων-μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Το πρωί της 2/3/2016 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάνδη» (από Χίο και Μυτιλήνη) και το «Blue Star 2» (από Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο).

 Επιπλέον επισημάνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει στη διάθεσή του τρία ναυλωμένα πλοία για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, το καταμαράν «Tera Jet» (βρίσκεται στη Χίο) και το «Blue Star Patmos» (Πειραιάς) που αναμένεται να φορτώσει προκάτ οικίσκους με προορισμό το λιμάνι της Κω. Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10.00 το βράδυ και αναμένεται να καταπλεύσει στις 9.30 το πρωί στην Κω ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο.

Μεταξύ άλλων μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO – σ.σ.: υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργεί από το 2011) κατέφθασαν σήμερα στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά (όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες).

Τα μέλη αυτά προσήλθαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με στόχο να τους ενημερώσουν με τη βοήθεια μεταφραστή για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και για το πώς μπορούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τα έγγραφα που χρειάζονται.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.