Quantcast
Στο Βερολίνο Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Τόμσεν - enikonomia.gr
share

Στο Βερολίνο Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ και Τόμσεν

δημοσιεύτηκε:

H ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει και πάλι στην ημερήσια διάταξη στο Βερολίνο. Στον απόηχο των αποκαλύψεων της WikiLeaks η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική πρωτεύουσα, πιθανότατα την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται στο Βερολίνο και ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τόσο της Κριστίν Λαγκάρντ όσο και του Πολ Τόμσεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, όπως επιθυμεί διακαώς η Γερμανία.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έρχεται στη Γερμανία για να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη την ατζέντα της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον (15-17 Απριλίου) σε ομιλία της με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και προτεραιότητες.

Ο Β. Σόιμπλε υποδέχεται τον Γ. Ντάισελμπλουμ

Παράλληλα, σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχεται στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή σειρά εκδηλώσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έτσι ηχεί η Ευρώπη». Αν και ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και το Ταμείο επιθυμούν μια διαφωνία, σήμερα αυτή είναι μάλλον αναπόφευκτη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Πολ Τόμσεν θέλουν να θέσουν στο τραπέζι το συντομότερο ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, την οποία, ως γνωστόν, απορρίπτει ο Β. Σόιμπλε. Είναι ωστόσο σαφές στον πρόεδρο του Eurogroup ότι θέτοντας το ζήτημα της διαγραφής μέρους του χρέους ξεκινά ενδεχομένως και πάλι μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωνε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Στη συνέχεια όμως τα μικρόφωνα έμειναν ανοιχτά και έτσι ακούστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί να λέει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ «ότι έδωσε αφορμή για νέες συζητήσεις με τα λεγόμενά του». Με τον πρόεδρο του Eurogroup να απαντά: «Μα αυτό πρέπει να γίνει. Το έκανα συνειδητά».

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.