Quantcast
Αγνοήστε το «θόρυβο» γύρω απ’ την Ελλάδα λέει στους επενδυτές η BlackRock - enikonomia.gr
share

Αγνοήστε το «θόρυβο» γύρω απ’ την Ελλάδα λέει στους επενδυτές η BlackRock

δημοσιεύτηκε:

Να αγνοήσουν τον καθημερινό «θόρυβο» αναφορικά με την Ελλάδα συμβουλεύει τους επενδυτές ο πρόεδρος της BlackRock, Robert Kapito.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει «τόσος θόρυβος από όλους, που κάνει τον κλασικό μικροεπενδυτή να μην θέλει να επενδύσει γιατί φοβάται». «Είναι μόνο θόρυβος, διότι αν δεν είναι η Ελλάδα σήμερα, θα είναι κάποιος άλλος στις εφημερίδες».

Εν μέσω του αδιεξόδου στην Ευρώπη, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και των ερωτημάτων αναφορικά με τη Fed, οι επενδυτές κρατούν υπερβολικά πολύ χρήμα «στην άκρη», περιμένοντας για το πότε θα πέσει η αγορά, λέει ο Kapito, σημειώνοντας πως η βραχυπρόθεσμη σκέψη βλάπτει τις προοπτικές επενδύσεων και συνταξιοδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Russ Koesterich, Chief Investment Strategitst της BlackRock σημείωσε πως αν και τα προβλήματα στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστούν, οι ευρωπαϊκές μετοχές αποτελούν μια λογική επένδυση. Κατά τον ίδιο, παγκοσμίως, οι καλύτερες ευκαιρίες βρίσκονται στην Ασία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.