Quantcast
Αισχροκέρδεια: Διήμερο συναντήσεων Σκρέκα με εταιρίες βρεφικού γάλακτος - Οι μειώσεις τιμών που αναμένονται - enikonomia.gr
share

Αισχροκέρδεια: Διήμερο συναντήσεων Σκρέκα με εταιρίες βρεφικού γάλακτος – Οι μειώσεις τιμών που αναμένονται

δημοσιεύτηκε:

Διήμερο συναντήσεων με όλες τις εταιρείες παραγωγής βρεφικού γάλακτος άρχισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο κ. Σκρέκας εξειδικεύει τα μέτρα για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, εξηγώντας τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια.
Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, επίκεινται μειώσεις σε τιμές όχι μόνον στο βρεφικό γάλα, αλλά και σε άλλα προϊόντα, και θα είναι από 10% έως 30%. Οι μειώσεις αυτές θα έρθουν μετά από τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα μέτρα έως τις αρχές Μαρτίου θα πρέπει να είναι έτοιμες οι νέες τιμές έτοιμες και θα ανακοινώνονται πριν, αλλά και μετά τις μειώσεις, για να μπορέσει ο καταναλωτής να συγκρίνει.

Όσον αφορά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μεγάλη εταιρεία, είναι της τάξεως των 561.000 ευρώ, και επιβλήθηκε για παράβαση του νόμου περί αθέμιτης κερδοφορίας στην εταιρεία ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε κωδικούς βρεφικού γάλακτος, γιατί σε κάποια από αυτά τα είδη οι αρχές διαπίστωσαν αισχροκέρδεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.