Quantcast
Επίδομα παιδιού: Για ποιους εξετάζεται η αύξησή του - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού: Για ποιους εξετάζεται η αύξησή του

δημοσιεύτηκε:

Εντός του δεύτερου εξαμήνου 2024 (Ιουλίου- Δεκεμβρίου) αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αύξηση του επιδόματος παιδιού σε δύο συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων Α21. Αυτό θα αφορά στους ευάλωτους πολίτες που έχουν μικρό εισόδημα και που έχουν πραγματικά ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και στους δικαιούχους με υψηλό εισόδημα που λαμβάνουν χαμηλό επίδομα. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση για την αύξηση των επιδομάτων παιδιού θα ληφθούν υπόψη και τα πρόσθετα επιδόματα που λαμβάνει ο δικαιούχος όπως είναι το  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) και το επίδομα στέγασης.

Πάντως το επίδομα παιδιού χορηγείται σήμερα σε 800.000 δικαιούχους και είναι ένα μέτρο που συγκαταλέγεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό. Επίσης επισημαίνεται πως  υπάρχει κονδύλι τόσο για την αύξηση του επιδόματος παιδιού όσο και για την αύξηση του επιδόματος γέννησης. Αυτό προέρχεται από την εξοικονόμηση ποσού ύψους 90 εκατ. ευρώ από την απώλεια επιδομάτων των ελευθέρων επαγγελματιών λόγω του νέου φορολογικού καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.
Τα πεδία της αίτησης Α21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής – μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ – προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21.  Και καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.