Quantcast
Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης - enikonomia.gr
share

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει και επισήμως ο χρόνος ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Δηλαδή η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού επεκτείνεται στους 9 μήνες από 7 μήνες που ήταν έως τώρα ενώ το πιστοποιητικό νόσησης θα είναι έως 6 μήνες αντί των 3μηνών .

Αναλυτικά, στην παράγραφο 2 του άρθρου 9 της νέας απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ.18959/1.4.2022 αναφέρονται τα εξής:
«[…]Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των 2 δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού της περ. β) του προηγούμενου εδαφίου έχει ισχύ 180 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19, που πραγματοποιείται σύμφωνα με την παρ. 3. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 9 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση. […]».

Διαβάστε την απόφαση εδώ



Πώς εκδίδονται τα πιστοποιητικού νόσησης

Υπενθυμίζεται ότι τα πιστοποιητικά νόσησης εκδίδονται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός 14 ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.