Quantcast
Αμυράς στον RealFm 97,8: Πολιτικό κόμπλεξ η εγκατάλειψη του Τατοΐου – Αυτό είναι το σχέδιο για την «αναγέννησή» του - enikonomia.gr
share

Αμυράς στον RealFm 97,8: Πολιτικό κόμπλεξ η εγκατάλειψη του Τατοΐου – Αυτό είναι το σχέδιο για την «αναγέννησή» του

δημοσιεύτηκε:

Τον σχεδιασμό για τα έργα που έχουν γίνει και θα γίνουν στο Τατόι περιέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς ενώ υποστήριξε ότι «το πολιτικό κόμπλεξ είναι εκείνο που έχει οδηγήσει τα κτήματα σε μια απαράδεκτη εγκατάλειψη».

Ο κ. Αμυράς μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή είπε ότι «εδώ και ενάμισι χρόνο γίνεται δουλειά στο Τατόι. Το πρώτο πράγμα που κάναμε μετά την πυρκαγιά  είναι ότι τελειώσαμε όλα τα αντιδιαβρωτικά έργα για να μην πλημμυρίσουν οι λεκάνες απορροής, για να μην έχουμε προβλήματα στις πιο πεδινές περιοχές. Αυτό έγινε με κορμούς και δέντρα από τα καμένα. Δημιουργήσαμε κορμοδέματα, κορμοφράγματα για να οχυρώσουμε την περιοχή απέναντι στις πλημμύρες».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το δεύτερο πράγμα που κάνουμε εδώ και 10 μήνες είναι ότι αφαιρέσαμε από 27.000 στρέμματα, 260.000 καμένα δέντρα», ενώ πρόσθεσε ότι και από τον λόφο όπου έγινε η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που είναι μια έκταση 250 στρεμμάτων, έχουν αφαιρεθεί 800 δέντρα.

«Αυτό που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να γίνει η σηματοδότηση των μονοπατιών και να καθαρίσουμε την έκταση από κλαδιά και καμένα κουκουνάρια» υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Όσο για το τι πρόκειται να γίνει στο Τατόι; Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι «παρακολουθούμε από πολύ κοντά τη φυσική αναγέννηση του δάσους. Μάλλον δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε με τεχνητή αναδάσωση παρά μόνο σε πολύ λίγα σημεία και μικρές εκτάσεις. Το δάσος επανέρχεται, εμείς το διαχειριζόμαστε»

Ο κ. Αμυράς διευκρίνισε ότι «όλα αυτά είναι ένα κομμάτι από το συνολικό σχέδιο αξιοποίησης του Τατοΐου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει διάφορα: με πρόγραμμα και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις στοχεύει να επαναφέρει το κτιριακό απόθεμα αλλά και να ξαναδώσει ζωή στα κινητά αντικείμενα και τους θησαυρούς, στους κήπους κλπ. Τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Πολιτισμού τηρούνται απαρεγκλίτως και είναι και πιο μπροστά από τα οριζόμενα».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «θέλουμε ο επισκέπτης του Τατοΐου να πεζοπορεί σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, να μπορεί να κάνει mountain bike. Θα φτιάξουμε διαδρομές για άτομα που κινούνται με αμαξίδιο και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν κι όλοι εκείνοι οι επισκέψιμοι χώροι π.χ. μουσείο και εκθέματα ή για να γευτεί κάποιος τα προϊόντα του Τατοΐου».

Ο κ. Αμυράς επανέλαβε τέλος ότι το Τατόι εγκαταλείφθηκε λόγω πολιτικού κόμπλεξ, σχολιάζοντας ότι «λες και αν κρατούσαμε το Τατόι και τα βασιλικά κτήματα και κτίσματα θα έβγαινε η βασιλεία και θα έλεγε «πίσω και σας έφαγα». Τέτοιους χώρους θα έπρεπε να τους έχουμε σαν κόρη οφθαλμού και να τους χαίρονται οι επισκέπτες. Είναι αμαρτία που έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να επιστρέψουν στη ζωή».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.