Quantcast
Ανεργία: Απροθυμία στην κάλυψη θέσεων διαπιστώνουν οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ - enikonomia.gr
share

Ανεργία: Απροθυμία στην κάλυψη θέσεων διαπιστώνουν οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Παρά τα υψηλά ποσοστά που σημειώνει η ανεργία, οι εργασιακοί σύμβουλοι  της ΔΥΠΑ δυσκολεύονται πολύ να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους μέσω της Υπηρεσίας, η επίσης δυσκολεύονται να στελεχώσουν τα προγράμματα κατάρτισης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε 50 προσπάθειες που γίνονται  για μια θέση εργασίας  η ανταπόκριση μπορεί να είναι  από μόλις 5 ή το πολύ δέκα ανέργους. Χωρίζουν μάλιστα τους ανέργους σε τέσσερις κατηγορίες. Εκείνους που  δεν απαντούν στα τηλέφωνα ούτε ανταποκρίνονται σε άλλες ειδοποιήσεις της ΔΥΠΑ, σε αυτούς που απαντούν αλλά απορρίπτουν τις προτάσεις της υπηρεσίας, σε αυτούς που δέχονται την πρόταση και σε αυτούς που περιμένουν μια πρόταση αλλά μάταια, γιατί δεν τους γίνεται πρόταση.

Στο ερώτημα πώς ζουν οι άνθρωποι χωρίς εργασία η απάντηση μπορεί να είναι με βοήθεια συγγενών, με επιδόματα ή με μαύρη εργασία.  Από αυτούς τους τρόπους,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθοριστικής σημασίας παράγοντας φαίνεται ότι είναι για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι νέοι τις προτεραιότητες είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, οι άνεργοι άνω των 55 ετών, είναι η κατηγορία εκείνων που περιμένουν μεν τηλεφώνημα αλλά μάταια, γιατί οι επιχειρήσεις προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα μικρότερης ηλικίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.