Quantcast
AP: Εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες λόγω των αυστηρότερων ελέγχων - enikonomia.gr
share

AP: Εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες λόγω των αυστηρότερων ελέγχων

δημοσιεύτηκε:

«Τα όνειρα σπάνια βγαίνουν αληθινά και όχι για πολύ». Αυτή είναι η αρχή ενός άρθρου στην Associated Press όπου τίθεται σε πρώτο πλάνο το προσφυγικό ζήτημα και περιγράφει πώς πολλοί πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Εδώ και αρκετούς μήνες η προοπτική μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη προκάλεσε ένα κύμα περισσότερων από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη φτώχεια και τους πολέμους των δικών τους χωρών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Μάλιστα για να πάνε στην Ευρώπη διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωής τους.

Ωστόσο, η αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα στη «γη της Επαγγελίας» της Γερμανίας και της Σουηδίας, αλλά και στα Βαλκάνια έχει οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένους στο τελευταίο μέρος που ίσως και οι ίδιοι θα ήθελαν να βρίσκονται- στην οικονομικά «ναυαγισμένη» Ελλάδα.

Μάλιστα στο άρθρο περιγράφονται οι ιστορίες προσφύγων που ξεκίνησαν με όνειρα από τις πατρίδες του για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον και πολλοί εξ αυτών παραμένουν ή παρέμειναν για μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει στο AP, ο επικεφαλής της Ελληνοπακιστανικής Κοινότητας, Syed Mohammad Jamil περίπου 4.000 Πακιστανοί πρέπει να είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, οι περισσότεροι στα νησιά, ενώ άλλοι τόσοι υπολογίζονται από το Μπαγκλαντές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.