Quantcast
Άρση lockdown: Τι αλλάζει από το Σάββατο - Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο κυκλοφορίας - enikonomia.gr
share

Άρση lockdown: Τι αλλάζει από το Σάββατο – Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο κυκλοφορίας

δημοσιεύτηκε:

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με ένα άτομο ανά 10 τ.μ. μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα επιτρέπεται ένας καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης. ενώ θα λειτουργούν και οι εκθέσεις ανοιχτών χώρων.
Επίσης κάποια άλλα μέτρα που αίρονται είναι τα εξής:
Αναλυτικά:
1.Από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου
– η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά 1 ώρα δηλαδή θα ξεκινάει από τις 1.30 και θα ισχύει έως τις 5 π.μ.  αντί 00.30 έως τις 5 π.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα. Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας θα σταματήσει.
-θα επιτρέπεται μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες. Σε περίπτωση που παραβιάσει ο επιχειρηματίας το μέτρο τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και θα αναστέλλεται για 15 ημέρες η λειτουργία του καταστήματος του σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.
– θα επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.
– θα αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος. Αναλυτικά: Από 50%ανέρχεται σε 75% όταν το θέατρο έχει χωρητικότητα έως 1.000 θέσεις, στο 70% σε χώρους έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων, και εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.
2.Από Δευτέρα 14 Ιουνίου:
– Θα επανεκκινήσουν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων αλλά και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
-θα λειτουργήσουν πλήρως τα φροντιστήρια για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφισταμένων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid test ή self test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).
3.Από την 1η Ιουλίου
– θα αυξηθεί το όριο ατόμων σε υπηρεσίες catering- δεξιώσεις, δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 300 άτομα από 100 άτομα που είναι σήμερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.