Quantcast
Ασημίνα Γκάγκα: Αυξημένες οι δαπάνες Υγείας στον προϋπολογισμό - enikonomia.gr
share

Ασημίνα Γκάγκα: Αυξημένες οι δαπάνες Υγείας στον προϋπολογισμό

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν αυξήσεις σε όλους, με βάση τις δυνατότητες του προϋπολογισμού εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο τοποθέτησής της για τον κρατικό προϋπολογισμό 2023. Η κα Γκάγκα τόνισε ότι οι δαπάνες για την Υγεία είναι σημαντικά αυξημένες και ως ποσοστό του ΑΕΠ, και «αυτό μας δίνει την ευκαιρία να θεμελιώσουμε ένα νέο σύγχρονο ΕΣΥ, υπηρεσίες υγείας παντού στην Ελλάδα και είναι δημόσιο σύστημα υγείας που αξίζουν και πρέπει να έχουν κάθε κάτοικος της χώρας».

Απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που προανήγγειλε τροπολογία του κόμματός του προκειμένου να δοθεί επίδομα 600 ευρώ σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να την αποδεχθεί, η κα Γκάγκα είπε ότι στους γιατρούς δόθηκε επίδομα πέρυσι: Φέτος στους γιατρούς δεν δόθηκε επίδομα αλλά δόθηκαν αυξήσεις πρόσθεσε η κα Γκάγκα.

Στην κριτική του κ. Τσακαλώτου, ότι δόθηκαν 600 ευρώ μόνο στους αστυνομικούς, διότι, «το κράτος πρωτίστως είναι αυταρχικό», η κα Γκάγκα είπε ότι στους ένστολους δεν είχε δοθεί επίδομα, παρατηρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε αλλά «ευτυχώς αλλάξατε γνώμη». Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε στα πλαίσια του προϋπολογισμού και στις δυνατότητες του να βοηθήσουμε και όλες τις άλλες ομάδες είπε η κα Γκάγκα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.