Quantcast
Βαρουφάκης Vs Σόιμπλε στο Ινστιτούτο Brookings - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης Vs Σόιμπλε στο Ινστιτούτο Brookings

δημοσιεύτηκε:

Ένα ιδιότυπο …ντιμπέιτ ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στην Ουάσιγκτον καθώς οι δύο άνδρες θα μιλήσουν σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings.

Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομιλίες χωρίζουν 90 λεπτά ,όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι θα υπάρξει διαξιφισμός ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνσησης.

 Ο Έλληνας υπουργός θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, τις προοπτικές των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τις λεπτομέρειες της πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Νωρίτερα από τον έλληνα υπουργό, την ίδια ημέρα, θα μιλήσει στο Brookings Institution ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με θέμα η «ευρωπαϊκή οικονομία και πάλι σε σταυροδρόμι».

Μετά την ομιλία του κ. Βαρουφάκη θα ακολουθήσει μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον Ντέιβιντ Βέζελ στελέχη του Brookings Institution.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.