Quantcast
Δέσμευση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά - enikonomia.gr
share

Δέσμευση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Ακατάλληλες ζωοτροφές, συνολικού βάρους 39 τόνων, δέσμευσαν οι ελεγκτές της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς δέσμευσαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 21 τόνων (840 σάκοι) θρεονίνης (πρόσθετη ύλη ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας. Η απαγόρευση εισαγωγής έγινε διότι το συγκεκριμένο φορτίο δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Ακόμη, οι ελεγκτές προχώρησαν στην επίσημη κράτηση – δέσμευση φορτίου 18 τόνων (720 σάκοι) λυσίνης (πρόσθετο ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε σχετική δήλωση επισήμανε ότι «η συμμόρφωση και η τήρηση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον στο κρίσιμο ζήτημα της ποιότητας και της ασφαλούς χρήσης των διαφόρων προϊόντων που εισάγονται και διακινούνται στη χώρα μας, ειδικά από το λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί σημαντική πύλη εισαγωγών πάσης φύσεως προϊόντων».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.