Quantcast
Διαβατήρια: Διευκρινίσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για το κόστος - enikonomia.gr
share

Διαβατήρια: Διευκρινίσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για το κόστος

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου για τα διαβατήρια των πολιτών έδωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989.

“Οι πολίτες, χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ παραπάνω, θα έχουν νέα διαβατήρια δεκαετούς διάρκειας”, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως “αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια”.

Η ρύθμιση για τη διάρκεια ισχύος των διαβατήριων

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση με την οποία αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των διαβατήριων στα 10 χρόνια από 5 που ίσχυε έως τώρα. Η ρύθμιση αυτή συμπεριλήφθηκε   στο άρθρο 87 του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των Αστυνομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».  Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι παραμένει αμετάβλητη η ισχύς των διαβατηρίων των ανηλίκων κάτω των 14 ετών, στα τρία (3) χρόνια

Αναλυτικά στο άρθρο 87 με τίτλο “Χρονική ισχύς διαβατηρίου – Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. 25/2022” αναφέρονται τα εξής:

Στην παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. 25/2022 (Α΄ 66), τροποποιείται η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων από 5 σε 10  έτη από την έκδοσή τους και η παρ. 1 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων καθορίζεται σε 10 έτη από την έκδοσή τους για τα διαβατήρια των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων, που έχουν συμπληρώσει τα 14  έτη της ηλικίας τους και 3 έτη για τα διαβατήρια των λοιπών ανηλίκων».

Διαβάστε τη ρύθμιση για τα διαβατήρια  εδώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.