Quantcast
Ε.Ε: Προειδοποίηση στην Ελλάδα για προσφυγικό και Σένγκεν- Τι θα συζητηθεί αύριο - enikonomia.gr
share

Ε.Ε: Προειδοποίηση στην Ελλάδα για προσφυγικό και Σένγκεν- Τι θα συζητηθεί αύριο

δημοσιεύτηκε:

Την πιθανή αναστολή των ελεύθερων διελεύσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε. έως δύο χρόνια θα εξετάσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να περνούν από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη, όπως δείχνει έγγραφο που δημοσιεύεται από το Statewatch.org civil liberties και επικαλείται το Bloomberg.

Η πρόταση, η οποία αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση προς την Ελλάδα ώστε να αποδεχθεί την αστυνόμευση των θαλάσσιων συνόρων της στο Αιγαίο με την Τουρκία, θα εξεταστεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των 28 χωρών- μελών της Ε.Ε. σε συνάντηση στις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι νομικές διατάξεις για το τι ισχύει αν «ένα ή περισσότερα κράτη- μέλη αποφασίσουν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα ή σε συγκεκριμένα τμήματα των συνόρων τους».

Η Ελλάδα, η οποία όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε. των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, έχει κατηγορηθεί από χώρες όπως η Ουγγαρία ότι κρατά ανοιχτές τις πόρτες της στους μετανάστες.

Η συνάντηση της Παρασκευής ίσως οδηγήσει σε μια αξιολόγηση των ελέγχων στα σύνορα της Ελλάδας. Αν βρεθούν ότι είναι πλημμελείς, θα δοθεί προθεσμία τριών μηνών στην Ελλάδα ώστε να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσει την αποβολή από τη Σένγκεν.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως το ακραίο σενάριο της αποβολής δεν βρίσκεται στην ατζέντα.

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός βελτιώσεων που χρειάζεται να γίνουν στα σύνορα της Ελλάδας» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά σήμερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.