Quantcast
ΕΕΑ: Θα απαιτηθούν 5-8 δισεκατομμύρια για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην Θεσσαλία - Αναλυτικά τα μέτρα που προτείνει - enikonomia.gr
share

ΕΕΑ: Θα απαιτηθούν 5-8 δισεκατομμύρια για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην Θεσσαλία – Αναλυτικά τα μέτρα που προτείνει

δημοσιεύτηκε:

Μέτρα για την Θεσσαλία όπως «πάγωμα» υποχρεώσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια, ακόμα και διαγραφή απαιτήσεων από εφορίες και Ταμεία, αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα ζητούν το ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποίησε περιοδεία στην Θεσσαλία. Τον κ. Χατζηθεοδοσίου συνόδευε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της διοικούσας επιτροπής του επιμελητηρίου, Γιώργος Καββαθάς.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Λάρισα και την Καρδίτσα και συναντήθηκε με τους προέδρους των τοπικών Επιμελητηρίων, εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προέδρους σωματείων και ομοσπονδιών, συνομίλησε με πληγέντες επιχειρηματίες και τους ενημέρωσε για την άμεση στήριξη που παρέχει το επιμελητήριο προς την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε, από κοντά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες και ανακοινώθηκε η βοήθεια στον Βόλο με 50.000 φιάλες νερού, ως μία πρώτη δράση αλληλεγγύης.

«Πρόταση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει μέτρα όπως «πάγωμα» υποχρεώσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια, ακόμα και διαγραφή απαιτήσεων από εφορίες και Ταμεία, αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα. Δεν είναι μία καταστροφή όπως άλλες που είδαμε στο παρελθόν. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη Θεσσαλία το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ το Επιμελητήριο εκτιμά  ότι για να στηριχθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια ευρώ (από 5 έως 8, ανάλογα με τα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν).

Επίσης χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία επιχειρήσεων με στόχο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες επιδιορθώσεις κτιριακών συγκροτημάτων και μηχανημάτων αλλά και στην προμήθεια πρώτων υλών και για να γίνει όλη η διαδικασία χρειάζονται κεφάλαια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.