Quantcast
Εκδήλωση για τις οικονομικές προοπτικές Ελλάδας - Ιράν - enikonomia.gr
share

Εκδήλωση για τις οικονομικές προοπτικές Ελλάδας – Ιράν

δημοσιεύτηκε:

«Ελλάδα Ιράν: Η αρχή μιας νέας εποχής» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στο οποίο προεδρεύει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η εκδήλωση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στοχεύει στις οικονομικές προκλήσεις και προοπτικές ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν, δίνοντας τον λόγο σε επαΐοντες και προκαλώντας τον διάλογο και τη συζήτηση γύρω από ένα ζήτημα μεγάλου ενδιαφέροντος σήμερα αλλά και με τεράστια μελλοντική προοπτική.

«Οι αλλαγές συμμαχιών και συμφερόντων των τελευταίων ετών οδήγησαν στην άρση των κυρώσεων προς το Ιράν και η σκυτάλη των εξελίξεων περνά τώρα στις νέες οικονομικές και παραγωγικές ευκαιρίες.

Στον νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται, ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι αμφίπλευρα σημαντικός και εξίσου επωφελής προς τα δύο κράτη, καθώς παραδοσιακά οι σχέσεις των δυο χωρών είναι αρκετά καλές» υπογραμμίζει το Δίκτυο επισημαίνοντας πως «νευραλγικοί τομείς του ελληνικού παραγωγικού κλάδου και των υπηρεσιών όπως, οι κατασκευές, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, οι κάθε είδους μεταφορές, ο τουρισμός, τα χρηματοοικονομικά κ.α. μπορούν να αποκομίσουν σημαντικότατο μερίδιο στη νέα διαμορφούμενη αγορά και ταυτόχρονα να αποτελέσουν πύλη και όχημα οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής διασύνδεσης του Ιράν με την Ε.Ε.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.