Quantcast
Ενοικίαση 200 διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ενοικίαση 200 διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την υλοποίηση του έργου που αφορά την ενοικίαση 200 διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο αντιπρόσωπος τηςΎπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φίλιππε Λέκλερκ.

Πρόκειται για τη συμφωνία του δήμου Αθηναίων με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που αφορά την προσωρινή στέγαση προσφύγων, όπου προβλέπεται  να εγκατασταθούν έως 6 ωφελούμενοι (ένοικοι) ανά διαμέρισμα και εναλλαγή των ωφελουμένων. Το πρόγραμμα θα στεγάσει συνολικά έως 3.000 ωφελούμενους και αφορά αιτούντες άσυλο (Asylum seekers) και υποψήφιους για μετεγκατάσταση από τη χώρα (Relocation Scheme).

Ο  δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία ακόμη μεγάλη συμβολή της πόλης της Αθήνας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και παράλληλα η εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

«Ήδη από τον Αύγουστο του 2015, ο δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει χώρο για τη δημιουργία μίας δομής Φιλοξενίας – πρότυπο, εκείνης του «Ελαιώνα», που από τα 14 στρέμματα που διατέθηκαν αρχικά, επεκτάθηκε στα 24 τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα 37 στρέμματα. Ήδη από το καλοκαίρι του 2015, ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 μεταδίδει δύο δελτία ειδήσεων ημερησίως στα Αραβικά, καθώς και ότι σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τυπώθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στη Λέσβο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.