Quantcast
Ένταση στο Υπουργείο Εργασίας με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ - enikonomia.gr
share

Ένταση στο Υπουργείο Εργασίας με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

δημοσιεύτηκε:

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Εργασίας,όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διέκοψαν το διάλογο που είχε ξεκινήσει νωρίτερα ανάμεσα στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη διαδικασία του διαλόγου ως προσχηματική και αφού επιτέθηκαν φραστικά σε εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων,αποχώρησαν.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των στελεχών του ΠΑΜΕ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας παρουσιάζονται στους κοινωνικούς εταίρους τα νομοσχέδια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Εμείς εμμένουμε στο διάλογο, από τις μονομερείς παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη. Κάποια σωματεία θεώρησαν ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να παρέμβουν με αυτό τον τρόπο. Τους δεχτήκαμε. Αναρωτιέμαι όμως αν αυτός ο τρόπος βοηθάει στην προσπάθειά μας ή δεν είναι και τόσο χρήσιμη μια παρέμβαση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.