Quantcast
Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα - Πότε αρχίζουν οι εμβολιασμοί - enikonomia.gr
share

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα – Πότε αρχίζουν οι εμβολιασμοί

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα το απόγευμα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού  οι πολίτες  για τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, όπως γνωστοποίησε ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως από τις 3 Οκτωβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ωστόσο σημείωσε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο άλλο εμβόλιο καθώς υπάρχουν τα  επικαιροποιημένα εμβόλια που είναι ότι πιο σύγχρονο έχει η χώρα.

Επίσης μίλησε και για το εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών. Αυτή τη στιγμή η  σύσταση  είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους – ευπαθή άτομα είπε και ξεκαθάρισε  ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για ολόκληρο  τον πληθυσμό.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτούνταν αναμνηστική δόση.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.