Quantcast
Έρχεται νέα ειδική εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr - Στις 12 μ.μ. η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέα ειδική εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr – Στις 12 μ.μ. η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

δημοσιεύτηκε:

Στις 12 μ.μ. θα γίνει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσθήκη νέας ειδικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στο gov.gr. Για το AI gov.gr έχει μιλήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο  27th ANNUAL ECONOMIST GOVERNMENT ROUNDTABLE.

«Εκεί που σήμερα δυσκολευόμαστε να βρούμε πιθανώς αυτό που θέλουμε, με έναν πολύ απλό οδηγό, ένα Chabot πλέον σε φυσική γλώσσα το gov.gr θα απαντά σε οτιδήποτε το ρωτάμε σε σχέση με αυτό που ψάχνουμε. Άρα, ένα καινούριο gov.gr πολύ πιο γρήγορο, πιο διαλειτουργικό, πιο αποτελεσματικό για ακόμη μεγαλύτερη διάδραση με τους πολίτες» είχε επισημάνει  ο κ. Παπαστεργίου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι επόμενο βήμα είναι να περάσουμε από την διακίνηση των ψηφιακών εγγράφων στην διακίνηση των δεδομένων. «Έως το τέλος του χρόνου κάποια πρώτα βασικά βήματα για κάποιες πρώτες βασικές λειτουργίες θα γίνονται απλά με την αποδοχή από την μεριά μας μέσω του wallet της επιθυμίας κάποιου οργανισμού να πάρει κάποια δεδομένα μας».

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.