Quantcast
FAZ: Άλυτα τα θεμελιώδη προβλήματα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

FAZ: Άλυτα τα θεμελιώδη προβλήματα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Ο ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung στις Βρυξέλλες εκτιμά ότι «ούτε ένα θεμελιώδες πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει επιλυθεί ούτε κατά προσέγγιση».

Ο ίδιος θεωρεί άσκοπο και παραπλανητικό το επιχείρημα ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά εάν οι πιστωτές δεν είχαν επιδείξει τόση αυστηρότητα για την εφαρμογή των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και εξηγεί: Αυτή η επιχειρηματολογία «δίνει την εντύπωση ότι η στασιμότητα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων πρέπει να χρεωθεί μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτή προκάλεσε μεν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σοβαρή ζημιά στη χώρα και απώλεσε μεγάλο μερίδιο εμπιστοσύνης εξαιτίας της ιδεολογικά καθοδηγούμενης πολιτικής της.

Όμως οι μεγάλες εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο πεδίο της συνταξιοδοτικής πολιτικής, στην αγορά εργασίας και στον δημόσιο τομέα, υφίστανται πολύ μεγαλύτερο διάστημα και δεν διευθετήθηκαν με συνέπεια ούτε από τον Σαμαρά», υπογραμμίζει η FAZ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.