Quantcast
FAZ: Η Τουρκία θεωρεί ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος - enikonomia.gr
share

FAZ: Η Τουρκία θεωρεί ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος

δημοσιεύτηκε:

H Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της πως: «η Τουρκία θεωρεί ότι όχι μόνο βρίσκεται σε θέση ισχύος, αλλά έχει και ηθικό πλεονέκτημα.

Από το 2011 έχει υποδεχθεί, σύμφωνα με δική της καταγραφή, πάνω από δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, δηλαδή αν μη τι άλλο περισσότερους από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αυστρία μαζί» τονίζει ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν παραλείπει ωστόσο να ασκήσει κριτική: «Επισήμως η τουρκική ακτοφυλακή έχει εντολή να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα οι αρχές εκδιώκουν διακινητές μόνο περιστασιακά και για το θεαθήναι.

Μπορεί να το διαπιστώσει όποιος μείνει για λίγες μέρες στη Σμύρνη, την Αλικαρνασσό ή άλλα μέρη, όπου οι μετανάστες αρχίζουν τη σύντομη διέλευσή τους (προς την Ελλάδα).

Οι περίοικοι, ακόμα και οι τουρίστες, γνωρίζουν σε ποιο ακριβώς κομμάτι της παραλίας μπαίνουν στο νερό τα φουσκωτά, το ένα μετά το άλλο. Κάποιοι βγάζουν φωτογραφίες ή βιντεοσκοπούν το συμβάν. Μόνο οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ψάχνουν δήθεν στα τυφλά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.