Quantcast
Για ομολογία φτώχειας και κοροιδίας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ - enikonomia.gr
share

Για ομολογία φτώχειας και κοροιδίας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ

δημοσιεύτηκε:

«Οι “δεσμεύσεις” στο λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν», σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και να είναι «στο περίμενε» της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, τονίζει ο Περισσός και συμπληρώνει: «Με τη χτεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, με υποσχέσεις και δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα από τα αναπτυξιακά πακέτα. Μαζί με τη διαβεβαίωση πως στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, που άφησαν πίσω τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα προστεθεί και ό,τι ακόμα κατεδαφίσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με το αντεργατικό κεκτημένο της ΕΕ».

Η εργατική τάξη ο λαός απ’ το «περίμενε» του κ. Τσίπρα μπορεί να περάσει απέναντι από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο, να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του, καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.