Quantcast
H απάντηση του Χατζηδάκη στον Τσίπρα για τους απεργούς της «Μαλαματίνα» - enikonomia.gr
share

H απάντηση του Χατζηδάκη στον Τσίπρα για τους απεργούς της «Μαλαματίνα»

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους της ‘Μαλαματίνα” έδωσε με ανάρτηση του στο facebook ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τους απεργούς  του εργοστασίου  της εταιρείας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι  χαρακτήρισε «έκτρωμα» τον νόμο Χατζηδάκη και δεσμεύτηκε για την κατάργησή του διότι όπως είπε «αυτό αυτό θα είναι το μέλλον αν αφήσουμε αυτό το έκτρωμα μα εφαρμοστεί στην πράξη».

«Η εταιρεία μπήκε σε σχέδιο εξυγίανσης όπου οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές και ένα μέρος του χρέους και τώρα σας λένε 15 απολύσεις και ατομικές συμβάσεις. Να πούμε την αλήθεια, τηρώντας το νόμο Χατζηδάκη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι οι απεργοί της «Μαλαματίνα» δίνουν μια μάχη στην πρώτη γραμμή και δεν έχουν απλά την αμέριστη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και «κάθε δημοκρατικού πολίτη και κάθε εργαζόμενου που βλέπει με αγωνία το μέλλον της αβεβαιότητας που έχετε εσείς και στο δικό του μέλλον». Ο ίδιος σημείωσε ότι θέλει να ενθαρρύνει την προσπάθεια που κάνουν με τον αγώνα τους και τόνισε ότι πρέπει να ξέρουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι δεν θα είναι εύκολο να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. «Χωρίς τους εργαζόμενους, καμία επιχείρηση δεν πάει μπροστά. Αυτή η λογική της συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών και της αύξησης της κερδοφορίας είναι μια λογική που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και τις επιχειρήσεις και την οικονομία».

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης, είπε ότι οι απεργοί ζητούν την τήρηση της νομιμότητας και όσων έχουν συμφωνηθεί με την εταιρεία. Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας με 20% περικοπή του μισθού τους, σε μισθούς που φθάνουν τα 900 και τα 1200 ευρώ ύστερα από 30 χρόνια εργασίας.

«Εμείς τηρούμε την δικαστική απόφαση του σχεδίου και η διοίκηση τηρεί το νόμο Χατζηδάκη», επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου.

Οι απεργοί χάρισαν στον κ.Τσίπρα ένα μπλουζάκι που γράφει: «Απεργοί Μαλαματίνα – Μια φωνή μια γροθιά» κι εξήγησαν τον συμβολισμό με τα 3 μαύρα γράμματα (ΜΑΤ), με τον οποίο όπως είπαν ήθελαν να καταδείξουν την διαμαρτυρία τους για την έντονη αστυνομική παρουσία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι τους τελευταίους δύο μήνες της απεργίας.

Η απάντηση Χατζηδάκη

«Ψέματα και Α. Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες. Επιβεβαιώθηκε πάλι σήμερα με τις δηλώσεις του για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα. Για ορισμένες απολύσεις που έγιναν εκεί, φταίει δήθεν ο ‘τρισκατάρατος νόμος Χατζηδάκη’, τον οποίο και θα καταργήσει», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα εξής:

«Ψέματα και Α. Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες. Επιβεβαιώθηκε πάλι σήμερα με τις δηλώσεις του για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα. Για ορισμένες απολύσεις που έγιναν εκεί, φταίει δήθεν ο ‘τρισκατάρατος νόμος Χατζηδάκη’, τον οποίο και θα καταργήσει.

Προσέξτε τώρα: Οι απολύσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με όλους τους νόμους που ίσχυαν από το 1982 και μετά! Όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτούς που ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα; Του φταίνε ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης!

Τι είναι αυτό που θα καταργήσει επίσης; Ένας νόμος, του οποίου τις περισσότερες διατάξεις υπερψήφισε. Ο νόμος που αύξησε τις γονικές άδειες. Ο νόμος που εξίσωσε προς τα πάνω για τις απολύσεις το καθεστώς των εργατοτεχνιτών με των υπόλοιπων υπαλλήλων. Ο νόμος που εισήγαγε θετικά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Ο νόμος που εισήγαγε το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, κ.ο.κ. Αυτά θα καταργήσει!

Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος και η παρέα του διαλαλούν ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες. Μα αν αυτό ισχύει, τότε ο ‘επαίσχυντος’ νόμος Χατζηδάκη είναι τελικά φιλεργατικός, διότι προστατεύει τους απολυμένους!

Με άλλα λόγια: ψευδολογία, δημαγωγία και κυρίως… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.