Quantcast
Κακοκαιρία "AVGI": Τσουχτερό πρόστιμο για όσους δεν έχουν αλυσίδες - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “AVGI”: Τσουχτερό πρόστιμο για όσους δεν έχουν αλυσίδες

δημοσιεύτηκε:

Υποχρεωτικός καθίσταται από τις 10 μ.μ. της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 ο εφοδιασμός αντιολισθητικών αλυσίδων για όλες τις κατηγορίες οχημάτων στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας  “Αvgi” καθώς διενεργούνται σχετικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται δε πως αυτό ισχύει εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Το πρόστιμο

Μάλιστα οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 80 ευρώ εάν η τροχαία διενεργήσει κάποιον έλεγχο  όπως προβλέπει ο  Κώδικας  Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81). Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Δ30/Δ5α/73567/Β’, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:

  • να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά, εφόσον το όχημα κυκλοφορεί σε περιοχές οι οποίες αναφέρονται στις αποφάσεις.
  • να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους.
  • να προσαρμόζουν την οδήγησή τους, όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών, με γνώμονα
  • την προάσπιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.

Στην περίπτωση του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εφόσον ζητηθεί από τον μισθωτή η προμήθεια αντιολισθητικών μέσων και αναγραφεί το αίτημα του στο μισθωτήριο συμβόλαιο, η εκμισθωτήρια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν δεν ζητηθεί, η υποχρέωση δεν υφίσταται.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.