Quantcast
Κακοκαιρία "Μπάλλος": Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες - Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες – Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

δημοσιεύτηκε:

Lockdown στα σχολεία, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και στις περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου σήμερα η επέλαση της “κακοκαιρίας “Μπάλλος. Αναλυτικά:

1.Σχολεία:
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Ναύπλιο, όπως και στους Δήμους Άργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, στον Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία αλλά και στον Δήμο Σητείας αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

2. Παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, 15 Οκτωβρίου όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις Περιφέρειες:
1) Αττικής,
2) Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής),
3) Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),
4) Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).

3. Δημόσιο

Κλειστό παραμένει σχεδόν όλο το Δημόσιο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη χώρα.


Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ:

Αποφασίζεται η κήρυξη σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας περιοχών της Επικράτειας, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, ως ακολούθως:
1. Στην Περιφέρεια Αττικής, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων:
(α) των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,
(β) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
(γ) των δημόσιων δομών υγείας, ‘
(δ) των μέσων μαζικής μεταφοράς και
(ε) άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας, που κοινοποιείται στους υπαλλήλους με κάθε πρόσφορο μέσο.
2. Στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Κέρκυρας, Σάμου, Χαλκιδικής, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και των Κέντρων Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία “Μπάλλος” στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στο αμαξοστάσιο παρέμειναν έως σήμερα στις 8:00 π.μ οι συρμοί του τραμ λόγω της κακοκαιρίας που προκάλεσε πολλά πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική. Ωστόσο σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ , με τους συρμούς να εξέρχονται ήδη από το Αμαξοστάσιο. Κανονικά, επίσης, διεξάγεται η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.