Quantcast
Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτός είναι ο όρος των κρεοπωλών για να ενταχθούν στο μέτρο - enikonomia.gr
share

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτός είναι ο όρος των κρεοπωλών για να ενταχθούν στο μέτρο

δημοσιεύτηκε:

Τον όρο που ζητούν, για να ενταχθούν οι κρεοπώλες στο  «καλάθι του νοικοκυριού»,  ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του κλάδου, Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ζητάμε να μπουν στο “καλάθι του νοικοκυριού” όλα τα μικρά καταστήματα των  τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα, οι φούρνοι και τα ψαράδικα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται προώθηση μόνο των σουπερμάρκετ, σημείωσε.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης ρωτήθηκε εάν οι κλάδοι αυτοί θα έχουν ειδική σήμανση στα προϊόντα τους που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι. Το εάν θα βάλουμε σήμανση, θα είναι μια απόφαση πανελλαδική της Ομοσπονδίας μας, απάντησε και πρόσθεσε πως είτε με σήμανση, είτε χωρίς, οι κρεοπώλες  έχουν μάθει να είναι τίμιοι απέναντι στον καταναλωτή. Και αυτό το σέβεται ο καταναλωτής και το αναγνωρίζει σε καθημερινή βάση, σημείωσε.

 Πώς θα είναι το καλάθι των κρεοπωλών

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντεληφιλιππίδης αποκάλυψε πως οι κρεοπώλες σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα καλάθι αντίστοιχο με το αυτό του νοικοκυριού που περιλαμβάνει προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

«Εμείς τον υγιή ανταγωνισμό τον θέλουμε. Τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το σπρώξιμο του καταναλωτή  προς τα σούπερ μάρκετ, αυτό είναι απαράδεκτο και δεν το δεχόμαστε. Ήδη εμείς σαν Ένωση μιλάμε με προμηθευτές, παραγωγούς,  ώστε να μπορέσουμε και εμείς με πολλά κομμάτια κρέατος και κατά επιλογή του πελάτη να πάμε και να μπούμε στο λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού. Δεν θα το λέμε εμείς όμως έτσι ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.