Quantcast
Καβγάς για τη δήλωση Πολάκη που είπε: «Ο αριθμός των θυμάτων στο Μάτι "θολώνει" την εικόνα» - enikonomia.gr
share

Καβγάς για τη δήλωση Πολάκη που είπε: «Ο αριθμός των θυμάτων στο Μάτι “θολώνει” την εικόνα»

δημοσιεύτηκε:

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού ΥγείαςΠαύλου Πολάκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην οποία ανέφερε ότι «ο τελικός αριθμός των νεκρών στο Μάτι “θολώνει” την εικόνα».

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα. Πρέπει να υπολογίσετε ότι εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός περίπου 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες. Λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των συνεπειών, στην οποία είμαστε ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της τόνισε ότι «η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι “θολώνουν την εικόνα” των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ακόμα η Πειραιώς προσθέτει πως «ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Θέμα FM, χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει. Ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική. Δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη θύελλα αντιδράσεων, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων άλλαξε στη συνέντευξη που βρίσκεται αναρτημένη στην κεντρική σελίδα του τη διατύπωση στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι το ρήμα «θολώνει» αντικαταστάθηκε με το ρήμα «μαυρίζει».

Η αρχική ανάρτηση στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου

Η ανανέωση στις 16:57 το απόγευμα του Σαββάτου


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.