Quantcast
Κομισιόν: Σημαντική η στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό- Έχουν δοθεί ήδη €181 εκ. - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Σημαντική η στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό- Έχουν δοθεί ήδη €181 εκ.

δημοσιεύτηκε:

«Οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει σημαντικό ποσό βοήθειας μέσω των κονδυλίων έκτακτης ανάγκης, με σκοπό κυρίως τη βελτίωση και την αύξηση των δυνατοτήτων υποδοχής» δήλωσε η Ερνστ Τόβε, αναφερόμενη στη στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης είπε συγκεκριμένα πως τα 181 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί στις ελληνικές αρχές, πέραν των 509 εκατ. που έχουν συνολικά να λαμβάνουν στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος για τους πρόσφυγες.

«Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική στήριξη»  πρόσθεσε η ίδια. Όσον αφορά στη συνδρομή της ΕΕ σε ανθρώπινο δυναμικό, η Ερνστ Τόβε ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκονται συνολικά πάνω από 1.000 άνθρωποι της Frontex και της ΕASO (Eυρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο). Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα προστέθηκαν 62 εμπειρογνώμονες της EASO (πέραν των 31 εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα) για να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου, ενώ παράλληλα έχουν σταλεί 37 διερμηνείς.

Εξάλλου, σχετικά με την επανεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στις χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο του σχήματος “ένας προς έναν”, η Ερνστ Τόβε ανέφερε ότι έχουν επανεγκατασταθεί συνολικά 96 Σύροι, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα κράτη-μέλη για να διασφαλίσει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.