Quantcast
Κορονοϊός: 160 νεκροί, 40 νέα κρούσματα - 2.810 συνολικά στη χώρα μας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: 160 νεκροί, 40 νέα κρούσματα – 2.810 συνολικά στη χώρα μας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε 160 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως είπε, επίσης, επιβεβαιώθηκαν 40 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει σε 2.810. Από τα νέα κρούσματα τα 35 αφορούν σε γνωστή συρροή κρουσμάτων, τον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.
Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 23 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 72 έτη. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 96% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Εξιτήριο από ΜΕΘ έχουν λάβει 90 ασθενείς.
Αναφερόμενος στη νέα επιδημική έξαρση στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως “εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς απαιτούν ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση”. Εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταυτόχρονα πολλές επιδημικές εστίες και συμπλήρωσε πως τον ανησυχεί “μη γίνει πρακτικά αδύνατο όταν έχουμε ταυτόχρονα επιδημίες σε πολλά μέρη”.
Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, είπε πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση στην οξεία φάση της νόσου καθώς δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τόνισε πως “δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες” και ότι “όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση” σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό.
“Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να υποδείξουμε συνέπεια, να δώσουμε το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά μας”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.