Quantcast
Λαϊκή Ενότητα: Κατάπληξη και ερωτηματικά προκαλεί ο διορισμός προεδρείου στη ΔΕΠΕΝΕ - enikonomia.gr
share

Λαϊκή Ενότητα: Κατάπληξη και ερωτηματικά προκαλεί ο διορισμός προεδρείου στη ΔΕΠΕΝΕ

δημοσιεύτηκε:

«Κατάπληξη, απορία και πλήθος ερωτηματικών» προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση «θυμήθηκε τη ΔΕΠΕΝΕ ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες, προκειμένου να τοποθετήσει το γνωστό προεδρείο με όσα σχόλια, προεκτάσεις και αντιπαραθέσεις το συνοδεύουν», και ενώ «μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έβαλε στο “ψυγείο” την ελληνορωσική συμφωνία και μαζί με αυτή την προώθηση του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου για τον διορισμό προεδρείου στη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων, η ΛΑΕ υπενθυμίζει ότι «η ΔΕΠΕΝΕ συγκροτήθηκε ως εταιρεία του ελληνικού δημοσίου με ειδική νομοθετική ρύθμιση από τον τότε υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη με αποκλειστικό στόχο να συμμετάσχει, μαζί με δημόσια εταιρεία που συγκρότησε η Ρώσικη Ομοσπονδία και σε ποσοστό 50-50, στην ίδρυση κοινοπραξίας για την κατασκευή και στη συνέχεια τη διαχείριση, του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο που θα διήρχετο από το ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία που είχαν συνομολογήσει ο Π. Λαφαζάνης και ο Ρώσος ομόλογος του Α. Νόβακ στην Πετρούπολη.

Η κατασκευή αυτού του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο θα βάρυνε, κατά την ελληνορωσική συμφωνία, εξ’ ολοκλήρου τη ρώσικη εταιρεία, παρ’ ότι η ΔΕΠΕΝΕ θα κατείχε το 50% της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού».

«Η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τους γνωστούς μνημονιακούς λόγους, αμέσως μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τη ΔΕΠΕΝΕ, δεν επέτρεψε στον Π. Λαφαζάνη να προχωρήσει ταχύτατα στη συγκρότηση της κοινοπραξίας με τη ρώσικη εταιρεία, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση, ενός άκρως επωφελούς έργου για την Ελλάδα, πάντα με βάση τη συμφωνία και τη σημαντική προεργασία που είχε γίνει ανάμεσα στο ελληνικό και το ρώσικο δημόσιο» σημειώνει στην ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα και καταλήγει:

«Προξενεί, επομένως, κατάπληξη, απορία και πλήθος ερωτηματικών το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έβαλε στο “ψυγείο” την ελληνορωσική συμφωνία και μαζί με αυτή την προώθηση του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο και αφού εκ των υστέρων χρησιμοποιεί ως άλλοθι γι’ αυτό την όξυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού, θυμήθηκε τη ΔΕΠΕΝΕ ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες, προκειμένου να τοποθετήσει το γνωστό Προεδρείο με όσα σχόλια, προεκτάσεις και αντιπαραθέσεις το συνοδεύουν.

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί σκόπιμο να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα; Εκτός αν οι στρεψοδικιές, οι μισές αλήθειες και οι αδιαφανείς επιδιώξεις θεωρούνται από την κυβέρνηση ως “χρυσός”».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.