Quantcast
Μαντάς στον Realfm 97,8: Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Μαντάς στον Realfm 97,8: Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Στο σημερινό Eurogroup αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση στο Eurogroup ή αν βλέπει ενδεχόμενη προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στο ανώτατο ευρωπαϊκό όργανο στο συμβούλιο των ηγετών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να περιμένουμε γιατί είναι κρίσιμες οι ώρες, να περιμένουμε με ψυχραιμία και προσήλωση στους στόχους μας και στην προσπάθεια μας… Έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και η διαπραγματευτική μας ομάδα, ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος και μέσα στη διαδικασία του Eurogroup αλλά και τις ώρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του θα κάνουν ότι μπορούν έτσι ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο άλλωστε πάρα πολλοί παράγοντες διακηρύττουν ότι σαφώς και το δικαιούμαστε”.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ καθώς και για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα και τη Θράκη ο κ. Μαντάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η επιθυμία για ένταξη μπορεί να αποτελέσει μία δυνατότητα, όμως πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις προκειμένου να υπάρξει λύση. Η ελληνική πλευρά την επιδιώκει αυτήν τη λύση γιατί θέλουμε να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας επιτέλους με τη γείτονα χώρα” και πρόσθεσε:

“Για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού θα έλεγα ότι στη συγκυρία που γίνεται με όλη αυτήν τη ρευστότητα που υπάρχει στο πεδίο της ευρύτερης περιοχής, είναι μία δυνατότητα για να διατηρήσουμε τις διόδους μας στις συνομιλίες ανοιχτές στα πλαίσια της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής της χώρας που θέλει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Για την επίσκεψη στη Θράκη, ελπίζω και εύχομαι να μην υπάρξουν παρατράγουδα τέτοια που να δημιουργήσουν προβλήματα”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.