Quantcast
Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την αιχμή του Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την αιχμή του Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “είναι η εφαρμογή ανόητε”,  κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Νταβός, στην οποία απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, όλοι κατάλαβαν σε ποιον αφορούσε, αλλά ο πρωθυπουργός «δεν αισθάνθηκε ούτε προσβεβλημένος ούτε θεώρησε το σχόλιο του κ. Σόιμπλε υβριστικό».

«Άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του και το σχόλιο ειπώθηκε για να υποστηρίξει την πολιτική που ακολουθεί», τόνισε η ίδια πηγή.

«Αν πάλι κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε τον πρωθυπουργό», συνέχισε, «τότε θα πρέπει να κατάλαβαν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανταπάντηση την αιχμή του Γερμανού αξιωματούχου».

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο κ. Τσίπρας είπε πως αν η Ευρώπη θυμίζει αποθήκη πυρομαχικών που κάποιοι θέλουν να μπουν μέσα με αναμμένο κερί, «τότε να βγάλουμε τα πυρομαχικά και να ανάψουμε το κερί», δηλαδή -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- «στην ουσία είπε στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.