Quantcast
Με 270 εκθέτες η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2015 - enikonomia.gr
share

Με 270 εκθέτες η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2015

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα βρίσκεται για άλλη μια φορά μεταξύ των πρώτων δέκα ισχυρότερων ξένων συμμετοχών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου – επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας – για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2015 από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2015.

Με 270 εκθέτες, 5.000 τετραγωνικά μέτρα και τον επίσημο τίτλο της τιμώμενης χώρας, συμμετέχει εφέτος η Ελλάδα στην Anuga. Μεταξύ των ελληνικών εταιριών, που θα συμμετέχουν είναι οι: Αττική Μελισσοκομική Καλλιέργεια, Ήπειρος ΑΕΒΕ, Δωδώνη Α.Ε., ΦΑΓΕ A.E., Αφοί Χαΐτογλου, ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία, Jannis A.E., Ιονική Σφολιάτα Α.Ε., Υφαντής ΑΕ, Καλλιμάνης Α.Ε., Creta Farms ΑΕ, Μακεδονική, Όσκαρ Σοκολάτες, Περιφέρεια Κρήτης, ΒΑΕΝΙ Νάουσα και Γιώτης Α.Ε.

Στο επίκεντρο της ελληνικής συμμετοχής, όπως αναφέρεται, θα βρεθούν η προώθηση των εξαγωγών και η δημιουργία επαφών με διεθνείς εμπορικούς εταίρους, καθώς και με εταίρους της Γερμανίας, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αγοράς.

Στην έκθεση, η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει μόνο τα γνωστά και παραδοσιακά προϊόντα για τα οποία φημίζεται, αλλά και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, καθώς και μερικώς επεξεργασμένα προϊόντα με υψηλή ζήτηση από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα γαλακτοκομικά, τα οινοπνευματώδη ποτά, το νερό, το μέλι, τα σάντουιτς, γλυκά και σνακ, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, κατεψυγμένα τρόφιμα και βιολογικά προϊόντα.

Ωστόσο, οι 155.000 επαγγελματίες επισκέπτες της Anuga θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και άλλες τρεις ελληνικές ομαδικές συμμετοχές από τις εταιρίες Promosolution, Great – Trade Exhibitions & Exports Consulting και Economotechniki, ενώ τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα παρουσιάσουν και μεμονωμένοι Έλληνες εκθέτες.

Διοργανωτής του κρατικού ελληνικού περιπτέρου είναι το Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του υπουργείου Οικονομικών Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.anuga.com για να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 028.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.