Quantcast
Mέσα Μαζικής Μεταφοράς: Έρχονται ανακοινώσεις για επιπλέον δρομολόγια τις νυχτερινές ώρες - Τι είπε ο Σταϊκούρας για τα νέα λεωφορεία - enikonomia.gr
share

Mέσα Μαζικής Μεταφοράς: Έρχονται ανακοινώσεις για επιπλέον δρομολόγια τις νυχτερινές ώρες – Τι είπε ο Σταϊκούρας για τα νέα λεωφορεία

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το νυχτερινό ωράριο στα δρομολόγια ορισμένων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς άφησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος  Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Σκεφτόμαστε τη διεύρυνση του νυχτερινού ωραρίου στα δρομολόγια. Θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα κάποια επιπλέον δρομολόγια τις νυχτερινές ώρες. Τώρα σε ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνει αυτό, θα το δούμε και θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και είπε πως χθες μια συνάντηση με την ΣΤΑΣΥ.« Συζητήσαμε ακριβώς τις παρεμβάσεις της ΣΤΑΣΥ για τα άτομα που έχουν ειδικές δεξιότητες» είπε.

Για τις συγκοινωνίες

Επίσης μίλησε και για το θέμα των συγκοινωνιών.  « Υπήρχε ένας  διαγωνισμός ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ  με την προηγούμενη πολιτική  ηγεσία. Τον διαγωνισμό αυτόν τον συνεχίζουμε και τον επιταχύνουμε εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αυτός ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ουσιαστικά σε πρώτη φάση 250 ηλεκτρικά λεωφορεία δωδεκάμετρα, 140 στην Αθήνα  και 110 στη Θεσσαλονίκη. Και  προσδοκούμε πως  μέχρι το τέλος του 2024  ή αρχές του 2025 θα έχουμε και άλλα 300 λεωφορεία καινούργια μόνο για την Αθήνα φυσικού αερίου δεκαοχτάμετρα και δωδεκάμετρα » σημείωσε.

«Ξεκινήσαμε  έναν διαγωνισμό για  άλλα  650 καινούρια λεωφορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο στόλο, συνολικά στη χώρα, 1300 λεωφορείων. Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτηΓιατί ο τελικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 εκτιμούμε πως  θα έχουμε τα 250 νέα ηλεκτρικά  λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  » ανέφερε μεταξύ άλλων. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.