Quantcast
Μητσοτάκης για διμερές εμπόριο Ελλάδας - Τουρκίας: Ρεαλιστικός ο στόχος των 10 δισ. ευρώ μέσα στην 5ετία - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για διμερές εμπόριο Ελλάδας – Τουρκίας: Ρεαλιστικός ο στόχος των 10 δισ. ευρώ μέσα στην 5ετία

δημοσιεύτηκε:

Για τις εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας – Τουρκίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ. Είναι ρεαλιστικός ο στόχος μέσα σε μια 5ετία να φτάσει τα 10 δισ. ευρώ. Συμφωνήσαμε επίσης στην προώθηση, την αντίληψη και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον αγροτικό τομέα, στην έρευνα και την καινοτομία. Προάγουν τη συνεργασία νέων επιστημόνων και ενισχύουν το εξαγωγικό και το επενδυτικό περιβάλλον και στις δύο χώρες» είπε ο Πρωθυπουργός.

Το μεταξύ μας εμπόριο μπορεί να φθάσει τα 10 δισ. ευρώ, είπε από πλευράς του ο κ. Ερντογάν.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το θέμα της  υφαλοκρηπίδας. «Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου -όταν οι συνθήκες ωριμάσουν μπορεί να είναι η προσέγγιση  για την οριοθέτηση  υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο  που σύμφωνα με την Ελλάδα συνιστά την μόνη διαφορά  που θα μπορούσε να έρθει ενώπιον  διεθνούς δικαιοδοσίας. Μεταξύ πάντοτε του διεθνούς δικαίου και ειδικά το δίκαιο της Θάλασσας  που αποτελεί τον πιο ασφαλή πλοηγό στη διευθέτηση των διεθνών διαφορών  » τόνισε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.