Quantcast
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον μία μονάδα - Τι είπε για τα αναδρομικά και τα δώρα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον μία μονάδα – Τι είπε για τα αναδρομικά και τα δώρα

δημοσιεύτηκε:

Τουλάχιστον κατά μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μέσα στην επόμενη τετραετία,  είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία. Συνιστά πρόοδο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η απάντησή μου στους εργοδότες είναι πληρώστε περισσότερο και θα βρείτε εργαζόμενους. Οι μισθοί ανεβαίνουν και όταν ζητούμε πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας αυτό δεν αφορά μόνο σε αποφοίτους πανεπιστημίου αλλά και σε τεχνικές ειδικότητες . Η τελική κατάληξη θα είναι ο κατώτατος μισθός να προσδιορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν και δουλεύουν, για παράδειγμα στον τουρισμό, και είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό. Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη φτώχεια και τις ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας. Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι στη φτώχεια μειώθηκαν, όπως και όλοι οι δείκτες που δείχνουν ανισότητα, βελτιώθηκαν. Σε απάντηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που στηρίζεται σε λάθος στοιχεία και στείλαμε απάντηση. Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων. Στόχος μου η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων να φτάσουμε σε κεντροευρωπαϊκά όρια», τόνισε με έμφαση.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. «Δώσαμε τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, ουδέποτε είχαμε πει ότι θα επεκταθούν τα δώρα και όλα για όσους δεν έχουν προσφύγει. Έχουμε πλαίσιο στήριξης των συνταξιούχων, σταδιακό και θα στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι να σβήσει αυτή η διαφορά» απάντησε  και μίλησε και για την επιστροφή δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους.

«Θα έχουμε αυξήσεις, και νέο μισθολόγιο από την 1/1/24. Θα αυξήσουμε τα επιδόματα παιδιών, μεγαλύτερη έμφαση σε πριμ παραγωγικότητας και θέσεις ευθύνης. Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας θα δούμε πώς θα τα αξιοποιήσουμε. δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την αξιολόγηση” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ- εδώ τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου” τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

“Η ΝΔ θα είναι ισχυρή στην κάλπη. Τα σενάρια δείχνουν το πρόβλημα από την απλή αναλογική. Κάποιοι λένε, μην ακούτε, μετεκλογικά θα τα βρούμε, αν έβγαιναν τα κουκιά, σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων. Δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και το θέμα των πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη ΝΔ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.