Quantcast
ΝΔ: Μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στην ατζέντα για τη ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στην ατζέντα για τη ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Του Θάνου Τριανταφύλλου

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κοροϊδέψει κανέναν. Δυστυχώς, μετά το περίφημο “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” του Αλέξη Τσίπρα, η ΔΕΘ έχει μείνει στη μνήμη όλων μας, ως η κορυφαία στιγμή του σύγχρονου πολιτικού λαϊκισμού» λέει στο Real.gr ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δίνοντας το στίγμα της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος, που θα αναλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην οδό Πειραιώς, στο Μοσχάτο, το «γαλάζιο» επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς και μεθοδικά, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να καταθέσει από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού κέντρου ένα πρόγραμμα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να επικεντρωθεί στη μείωση των φόρων, έχοντας ως βασικά προτάγματα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως τη μείωση αυτών των δύο φόρων είχαν προτάξει και οι 25.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει της κατάρτισης του οικονομικού της προγράμματος.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ο κ. Μητσοτάκης να… εντοπίσει τις εναλλακτικές πηγές που θα ισοσκελίσουν αυτές τις μειώσεις, ώστε να έχει απάντηση στο ερώτημα «που θα βρεθούν τα χρήματα;».

Σε κάθε περίπτωση, η «Θεσσαλονίκη» θεωρείται ως ένας κομβικός σταθμός στην πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναδείξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα αποτελέσει τη βάση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Από την άλλη, στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο «παράλληλο» συνέδριο που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και ενόψει της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων, αλλά και επισκέψεων βουλευτών και στελεχών της ΝΔ σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης και σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ προγραμματίζονται και επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε μονάδες καινοτομίας και συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παράλληλα, οι Γραμματείες της ΝΔ θα διοργανώσουν εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα, αρχής γενομένης από την Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων, την ερχόμενη Δευτέρα, με θέμα «5 προβλήματα – 5 λύσεις».

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις από την Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ με θέμα «το νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια» (Τρίτη), από την Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας με θέμα «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός και πως επηρεάζουν τη ζωή μας» (Τετάρτη) και από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη Παιδεία για μια σύγχρονη Δημοκρατία» (Πέμπτη).

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.