Quantcast
Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο - enikonomia.gr
share

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

δημοσιεύτηκε:

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της αντιεισαγγελέως Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδηλίνη, κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με συνεργό τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η κατηγορία αφορά στους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

της Άννας Κανδύλη

Το Δικαστήριο που θα συγκροτηθεί από ανώτατους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο δικαστικό έτος, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η καταγγελία

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά του ίδιου του Χρήστου Καλογρίτσα, στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο όμιλο CCC.
Στην εν λόγω αναφορά ο κ. Καλογρίτσας, αποκάλυψε μία εικονική συναλλαγή της εταιρείας του με την CCC, βάση της οποίας έλαβε τα 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας

Απέδιδε δε στον Νίκο Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Όπως είχε σημειώσει κατά την απολογία του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».

Ο πρώην υπουργός από την πλευρά του αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως η διαδικασία του διαγωνισμού ήταν καθόλα νόμιμη και πως εν προκειμένω επιχειρείται εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Πηγή: enikos.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.