Quantcast
Οι επενδυτές προειδοποιούν τον Τσίπρα ξεπουλώντας μετοχές και ομόλογα - enikonomia.gr
share

Οι επενδυτές προειδοποιούν τον Τσίπρα ξεπουλώντας μετοχές και ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδυτές έδωσαν την ετυμηγορία τους για τη ρητορική της νέας ελληνικής κυβέρνησης που υπόσχεται τερματισμό της πολιτικής λιτότητας υποστηρίζει το Bloomberg την Πέμπτη με άρθρο γνώμης των Ben Sills και Νίκου Χρυσολορά.

Μέσα σε μία συνεδρίαση οι επενδυτές ξεπούλησαν μετοχές και ομόλογα της χώρας στέλνοντας ένα μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για το τίμημα που θα πληρώσει εφόσον προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος του, συνεχίζει το άρθρο σημειώνοντας ότι περισσότερο επλήγησαν οι μετοχές των τραπεζών που έφτασαν να χάνουν έως και 30% της αξίας τους.

Παρόλα αυτά το άρθρο υπογραμμίζει ότι οι εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες, παρότι αυξημένες, δεν φτάνουν το ύψος των αντίστοιχων εκροών στην κορύφωση της κρίσης του 2010.

Προχωρώντας σε μια ανάλυση των δηλώσεων της κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και κάνοντας αναφορά σε προειδοποιήσεις από την Γερμανία και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους οι συντάκτες του άρθρου καταλήγουν ότι όλοι πλέον περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η οποία ενώ πρέπει να τηρήσει την γραμμή των προεκλογικών της υποσχέσεων ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει έγκαιρα σημείο επικοινωνίας και συμφωνίας με τους εταίρους και τους δανειστές.     

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.