Quantcast
Οικονόμου: Χωρίς καμία γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Χωρίς καμία γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

δημοσιεύτηκε:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, τόνισε ότι αυτό που ζήτησε ο Πρωθυπουργός είναι ο κόσμος να μην βρεθεί αντιμέτωπος και με τη γραφειοκρατία.

«Καμία γραφειοκρατία, απλές, γρήγορες κινήσεις, να αρχίσει ο κόσμος να αποζημιώνεται και να ανασυγκροτούνται οι περιοχές που έχουν πληγεί», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως χθες 540 άνθρωποι είδαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα ενώ μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, είχαν κάνει την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην Αρωγή.
«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν όλοι. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Και δεν είναι μόνο οι πληρωμές. Κάνουν την αίτηση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, την αίτηση για την επιδότηση στέγασης στο ενδιάμεσο διάστημα. Τρέχει παράλληλα η διαδικασία και για τη δεύτερη φάση της πληρωμής, ανάλογα με τους ελέγχους που γίνονται για τις ζημιές στις κατοικίες. Οι αγρότες πήραν κι αυτοί χρήματα. Όσοι έχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μια πρώτη προκαταβολή για τα δέντρα τους που κάηκαν. Χίλια, δύο, τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Και ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει το ζωικό κεφάλαιο, τους μελισσοκόμους, όσους, στον πρωτογενή τομέα, είχαν προβλήματα από τις πυρκαγιές. Κανένας από τους ανθρώπους που επλήγησαν δεν θα μείνει απροστάτευτος», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.