Quantcast
Οικονόμου: Καμία παράταση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Καμία παράταση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ θα βρεθούν από Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “οι συμπολίτες μας 60 ετών και άνω υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό τους έως και την 16η Ιανουαρίου 2022″.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “η απόφαση αυτή ελήφθη για πολύ συγκεκριμένους λόγους: γιατί 9 στους 10 θανάτους από covid αφορούν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, 7 στους 10 διασωληνωμένους είναι πάνω από 60 ετών και 8 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι. Είναι μια απόφαση που αφορά πρωτίστως στην προστασία της δικής τους ζωής, της δικής τους υγείας. Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα, χωρίς συνέπειες για εκείνους που την αγνοούν. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα”.

“Γι’ αυτό και από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, δηλαδή θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα για όσο θα παραμένουν ανεμβολίαστοι οι συμπολίτες μας άνω των 60. Η κυβέρνηση έχει δώσει… έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής , διευκόλυνσης, πειθούς. Ακόμη και τώρα ελπίζουμε ότι όσοι δεν το έπραξαν θα το αποφασίσουν και για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και γιατί είναι μια επιλογή ζωής, κοινωνικής ευθύνης “, σημείωσε χαρακτηριστικά .


Θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την πρόσληψη υγειονομικών στο μέλλον;

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την πρόσληψη των υγειονομικών στο μέλλον.

Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση επί αυτού ωστόσο παρέθεσε τις θέσεις της κυβέρνησης. “Προς το παρόν είναι γνωστές οι θέσεις της κυβέρνησης για το γεγονός ότι όποιος υγειονομικός δεν εμβολιάζεται, βρίσκεται σε αναστολή. Διάστημα που λήγει τους επόμενους μήνες και ενδεχομένως οδηγήσει εκτός του συστήματος υγείας όσους επιμένουν να παραμένουν στην κατάσταση αυτή ” τόνισε με έμφαση.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “αντιλαμβάνεται κανείς με δεδομένο το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το να υπηρετεί κανείς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να είναι θωρακισμένος και ο ίδιος αλλά και ο κόσμος που πηγαίνει εκεί για να έχει την απαραίτητη νοσηλεία ανεξαρτήτως πάθησης, πρέπει να πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Ο εμβολιασμός είναι μια θωράκιση την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι πρωτίστως όσοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και άλλων ασθενειών”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.